- הצגת האמצאה אם כרעיון או כמוצר בכנסים ,פרסום מאמרים אודות האמצאה לפני הגשת הבקשה – פירסום מוקדם מונע את האפשרות לקבל פטנט אלא אם כן מודיעים על הפירסום מראש לרשם הפטנטים. לכן לפני הצגת ההמצאה בתערוכה או בכנס מדעי יש להודיע לרשם הפטנטים על הצגת ההמצאה על מנת לקבל ארכה לשם הכנת הבקשה.
- מכירה מוקדמת של האמצאה כמוצר – מכירה אפילו של יחידות בודדות, מונעת את האפשרות לקבל פטנט או לשמור עליו אם התקבל. יש להימנע לחלוטין ממכירה מוקדמת של המוצר אף אם זה למטרת בדיקת השטח.
- פטפטנות יתר – הימנעו מלספר על האמצאה, ובעיקר לא לחבר'ה. מסירת אינפורמציה על ידי השומע לגורם שלישי תקטין עוד יותר את יכולתכם להוכיח מהיכן הגיע המידע לצד השלישי.
- חשיפת ההמצאה בפני בוני אבי-טיפוס, חברות או משקיעים – חפשו משקיעים או הכינו אב-טיפוס באמצעות חברה חיצונית רק לאחר הגשת בקשת הפטנט. אם הנכם עושים זאת לפני הגשת הבקשה הקפידו להחתים כל גורם מולו אתם עובדים על הסכם סודיות.
- עימותים עם מעבידים – אם המצאתכם קשורה למקום עבודתכם, דאגו להגיע להסכמה בכתב עם מעבידכם לגבי הזכויות בהמצאה.
- הפרת פטנטים של אחרים – השקעת משאבים בפטנט שכבר קיים גורמת לבזבוז אדיר של משאבים כספיים וזמן יקר. ערכו חיפוש מדוקדק במאגרי מידע בינלאומיים של פטנטים, מאמרים מדעיים או חיפוש אודות מוצרים הדומים או זהים לאמצאתכם. חיפוש פטנטים חשוב לוידוא חדשנות ההמצאה, כמו גם להימנעות מתביעות עתידיות על הפרת פטנט של אחרים.
- עריכת פטנט עצמאית במטרה לחסוך כסף – הניחו לבעל המקצוע להכין עבורכם את בקשת הפטנט. לפעמים גם לו יהיה קשה לתקן נזקים שנעשו על ידי הכנת בקשה עצמאית.
חוסר תשומת לב מספקת, חוסר ידע ועצות מבעלי מקצוע שונים ובלתי מיומנים לפני הגשת בקשת פטנט עלולים לפגוע קשות בסיכויי הממציא להגן על המצאתו ולקבל פטנט. על הממציא להיזהר ממספר דברים ביניהם 7 הסיכונים הבאים:
לשיחת יעוץ ראשונית עם עורך פטנטים אודות מספר נוסף של סיכונים טרם הגשת בקשת פטנט פנו מיידית לד"ר מרגנית גולדרייך, עורכת פטנטים מורשית, בטלפון: 04-8110007